Info werkzoekenden

Info leren en werken 
Ben je benieuwd of een leer-werktraject (BBL) ook interessant voor jou is? Kijk dan naar de onderstaande punten of je voldoet aan het werkprofiel van zorg en welzijn:

  • Je hebt veel affiniteit met zorg en welzijn
  • Je bent fysiek en mentaal belastbaar
  • Je bent er bewust van dat een werk- en lerentraject een intensieve belasting is, (vaak minimaal 20 uur praktijk, 8 uur school plus studielast)
  • Je bent je bewust van het feit dat onregelmatig werken erbij hoort (24/7) 
  • Door het onregelmatige karakter van het werk is het praktisch eigen vervoer hebben


Leerwerkloket Regio Zwolle
Het leerwerkloket vergroot je kansen op de arbeidsmark biedt advies over leren en werken. Het is voor iedereen: werkzoekende, werknemers,scholieren, studenten en werkgevers

Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/ZzCLCeBOAFI 


Zorgtrainingscentrum Zwolle
In het Zorgtrainingscentrum in Zwolle maak je door middel van een inleefsessie (rollenspel) zelf mee hoe het is om zorg te ontvangen. Je ervaart of je karakter past bij het beroep van een zorgprofessional. Ook maak je kennis met de nieuwste zorgtechnologieën en ICT toepassingen.

Heb je nog niet het juiste diploma? Dat geeft niet. Als je over de juiste motivatie, competenties en eigenschappen beschikt kan je daarna via een opleidingstraject de benodigde kennis en vaardigheden aanleren.

Het Zorgtrainingscentrum is bedoeld voor zowel werkenden als niet werkenden in de regio Zwolle die aan de slag willen in de zorg en leren & werken willen combineren. Je hoeft geen zorgachtergrond te hebben! Werk je al in de zorg maar wil je daarbinnen misschien iets anders gaan doen? Ook dan zijn er mogelijkheden in dit project. 

Bekijk hier het filmpje van Zorgtrainingscentrum: https://youtu.be/rHUOW9gLWk0 

Oriëntatieperiode 
Een oriëntatieperiode maakt het mogelijk om kennis te maken met het werken en leren in de zorg. Het is bedoeld voor iedereen die graag in de zorg wil gaan werken maar nog niet zeker weet of dit ook daadwerkelijk bij hem of haar past. De oriëntatieperiode is dan een opstap naar een reguliere baan of werk-leerplek.

Info Werkgeversservicepunt Regio Zwolle
Werkgeversservicepunt Regio Zwolle (WSP) adviseert en ondersteunt werkgevers in de regio bij uiteenlopende arbeidsmarktvraagstukken. WSP biedt u een groot en divers aanbod van personeel, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. WSP fungeert als kenniscentrum waar u terecht kunt met branchespecifieke vragen en weet de weg naar mogelijke subsidies. Ons doel is om samen met werkgevers meer banen voor meer mensen te realiseren. Een kans op werk is namelijk een kans om bij te dragen aan de maatschappij.