Nieuws

Online banenmarkt regio Zwolle op 17/11
27-10-2020
Op dinsdag 17 november '20 organiseert het Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle voor de tweede keer een digitale vacaturemarkt: de ‘Online Banenmarkt Regio Zwolle’. Tijdens dit online evenement op LinkedIn kunnen werkzoekenden zichzelf presenteren, bijvoorbeeld met een korte pitch of een videosollicitatie. Werkgevers en uitzendbureaus plaatsen actuele vacatures en er is nieuws over (opleidings)projecten.
Lees meer

Saxion Parttime School start met tweejarige Associate degree Sociaal Werk in de Zorg
15-07-2020
Saxion Parttime School start in september van 2020 met de tweejarige Associate degree Sociaal Werk in de Zorg. Sociaal werkers inspireren mensen in de samenleving om een zinvol leven te leiden. Ze verbinden bewoners, hulpverleners en organisaties en helpen mensen bij het oplossen van problemen in het dagelijks leven. Kortom, zij hebben oog voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving.
Lees meer

Werknemers en werkzoekenden groeien door opleiding en bijscholing in Regio Zwolle
14-07-2020
Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich vanaf 1 juli gratis laten (bij)scholen. Negentien gemeenten (van de 22) en de 4 provincies in Regio Zwolle hebben dit gezamenlijk besloten vanuit hun deelname aan de Human Capital Agenda.
Lees meer

Saxion Parttime School start met tweejarige Associate degree Ervaringsdeskundigheid
28-06-2020
Saxion Parttime School start in september van 2020 met de tweejarige Associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Ervaringsdeskundigen zijn burgers die zelf cliënt zijn geweest in de GGZ en deze ervaring inzetten om anderen te helpen. 
Lees meer

Geslaagde Hart onder de riem actie
18-05-2020
Elk jaar vieren we op 12 mei  - de verjaardag van Florence Nightingale – de ‘Internationale Dag van de Verpleging'. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden. Als Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn hebben wij dit moment aangegrepen om, in deze coronatijd, alle 156.000 medewerkers in zorg en welzijn in Oost-Nederland een hart onder de riem te steken en daarmee onze dank & waardering naar hen uit te spreken.
Lees meer

Voortraject in zorg helpt mensen over een drempel
18-05-2020
In de arbeidsmarktregio Zwolle – van Hardenberg tot Steenwijk en van Hattem tot Raalte – kampen veel instellingen in de sector Zorg & Welzijn al geruime tijd met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel.
Lees meer

Hart onder de riem voor alle medewerkers in Zorg en Welzijn
12-05-2020
Op 12 mei - de verjaardag van Florence Nightingale - is het de 'Internationale Dag van de Verpleging'. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden. Vanuit de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn grijpen wij deze dag aan om, in deze coronatijd, alle 156.000 medewerkers in zorg en welzijn in Oost-Nederland een hart onder de riem te steken.
Lees meer

Deltion College leidt als partner van de Nationale Zorgklas versneld op voor de zorg
06-05-2020
Tijdens de coronacrisis wordt het uiterste gevraagd van zorgorganisaties. Zij kunnen extra hulp aan het bed goed gebruiken.
Lees meer

Helpen als corona vrijwilliger/medewerker?
20-03-2020
WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect heeft in samenwerking met landelijke stakeholders een regionaal contactpunt ingesteld om de zorginstellingen te ondersteunen die vanwege de coronacrisis extra hulp nodig hebben.
Lees meer

[BLOG] Maart - De kroon op je werk!
18-03-2020
Wie had gedacht dat de Ontdekdezorg week er zó uit zou gaan zien? We hadden leuke activiteiten bedacht om mensen te interesseren voor onze prachtige sector. Werkgevers zijn maandenlang druk geweest om ook dit jaar weer met trots hun sector onder de aandacht te brengen. Al die aandacht is voor zorg- en welzijnsmedewerkers vaak een jaarlijkse kroon op hun werk.
Lees meer

Geannuleerd: events Ontdekdezorg week
12-03-2020
Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft WGV Zorg en Welzijn besloten de Ontdekdezorg events op 16, 17, 18 en 20 maart te annuleren. Hoewel er volgens de richtlijnen van het RIVM op dit moment geen aanleiding is om de Ontdekdezorg week af te gelasten, hebben wij voor onze regio de balans opgemaakt. We zijn tot de conclusie gekomen dat we in de huidige situatie geen succesvolle events kunnen organiseren. Er is namelijk inmiddels veel angst onder de bevolking ontstaan. We vinden het jammer dat we deze beslissing moeten nemen, maar willen als netwerkorganisatie binnen zorg en welzijn onze verantwoordelijkheid nemen en zeker niet bijdragen aan verdere verspreiding van het virus.
Lees meer

Ontdekdezorg week en het coronavirus
06-03-2020
Naarmate het aantal besmettingen met het Corona virus stijgt, wordt ook de kans groter dat dit impact gaat hebben op evenementen in de Ontdekdezorg week. De Ontdekdezorg week volgt hierin de richtlijnen van het RIVM en de GGD.
Lees meer

Kom naar de Ontdekdezorg week 2020!
21-02-2020
Van baan veranderen doe je niet zomaar. Maar een baan kan meer zijn dan alleen maar je werk. Je kunt echt iets voor een ander betekenen. Werken waar je hart ligt en doen waar je goed in bent. Zorg en welzijn biedt veel verschillende beroepen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Is het iets voor jou misschien?
Lees meer

E-Health week: 27 januari t/m 1 februari 2020
17-01-2020
Van maandag 27 januari t/m zaterdag 1 februari vindt de nationale e-healthweek plaats. Het doel van deze week is om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact te brengen en hen de mogelijkheden te laten ervaren. Dit gebeurt via verschillende activiteiten: van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops.
Lees meer

Praktijkleerroute Zorggroep Noorderboog
07-01-2020
Met de nieuwe Praktijkleerroute worden leerlingen in hun eigen tempo opgeleid tot het diploma ‘Verzorgende IG/ Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3)’.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven