Praktijkleerroute Zorggroep Noorderboog

07-01-2020

Met de nieuwe Praktijkleerroute worden leerlingen in hun eigen tempo opgeleid tot het diploma ‘Verzorgende IG/ Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3)’.

De Praktijkleerroute biedt een geheel nieuwe vorm van opleiden: praktijk en theorie dichter bij elkaar. Tijdens de opleiding werken de leerlingen binnen Noorderboog. De vragen die zij in de praktijk tegenkomen, bespreken ze met medestudenten en docent op de onderwijsdagen die plaatsvinden op de locaties van Noorderboog. Zo wordt de theorie concreet, toepasbaar én herkenbaar.

De Praktijkleerroute is tot stand gekomen omdat er leerlingen zijn die behoefte hebben om direct te leren in de praktijk. Voor doeners is deze opleidingsvorm waardevol, omdat zij vanaf het begin van hun opleiding praktijkervaring opdoen en veel contact hebben met cliënten en verwanten.

Op 2 september 2019 zijn Zorggroep Noorderboog, Drenthe College en Deltion College gestart met de Praktijkleerroute. De organisaties bundelen hun krachten om nog meer mensen enthousiast op te leiden voor een baan in de zorg.

Gelijk aan de visie van Noorderboog (positieve gezondheid) waar regie en autonomie aan de cliënt is, wordt van de leerling evenzo regie gevraagd op zijn/ haar leerproces. Vanuit het onderwijs is er wel sprake van kennisoverdracht, maar van leerlingen wordt meer en meer verwacht ook zelf op te zoek te gaan naar benodigde kennis.

Ook geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar opleidingen@noorderboog.nl.