Maak die switch naar Zorg & Welzijn

07-03-2019

Kom kennismaken tijdens de zevende Week van Zorg en Welzijn. Van 11 tot en met 16 maart vindt voor de zevende keer de Week van Zorg en Welzijn plaats. Dit jaar voor het eerst met name gericht op zij-instromers en herintreders in Zorg en Welzijn. Er worden dit jaar tal van evenementen georganiseerd speciaal voor mensen die al in de sector hebben gewerkt of graag een carrièreswitch willen maken. Ook in Oost-Nederland is er tijdens de Week keuze zat voor wie geïnteresseerd is.

Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen is de ambassadeur van de Week. De Week van Zorg en Welzijn is hét moment om te zien hoe veelzijdig de sector is, en om je te laten informeren over werken in de sector Zorg en Welzijn. Iedereen is tijdens de Week van Zorg en Welzijn van harte welkom, zij-instromers en herintreders in het bijzonder. De Week staat dit jaar in het teken van hen.  Met meer dan 33.000 vacatures binnen de sector, zijn er volop kansen voor nieuw talent, ook voor mensen zonder medische achtergrond. Daarom openen honderden organisaties hun deuren om mensen te laten zien hoe dankbaar en divers het werk in Zorg en Welzijn kan zijn. Met evenementen speciaal gericht op het informeren over kansen, opleiding en werk is de Week een prima moment om de switch serieus te overwegen.

Pop-up winkel Hardenberg
Tijdens de Week van Zorg en Welzijn is er in de Voorstraat 33-35 in Hardenberg een pop-up winkel. Vmbo-ers, mbo-ers, werkzoekenden, zij-instromers, zorgvragers en andere belangstellenden kunnen de winkel tijdens de Week bezoeken. Er zijn workshops, lezingen en voorlichtingen. Ervaringsdeskundigen kunnen informatie verstrekken en zaterdag 16/3 staat in het teken van werken en leren in de zorg. Bezoekers kunnen informatie krijgen over actuele vacatures, zij-instroomopleidingen, BBL-trajecten en vrijwilligerswerk. Meer informatie

Ook in Apeldoorn, Deventer, Doetinchem en Enschede en Hardenberg worden voor zij-instromers en herintreders evenementen georganiseerd. Bezoekers kunnen daar o.a. terecht voor rondleidingen, zich laten informeren over vacatures, zij-instroomopleidingen en BBL-trajecten.

Wat is er nog meer te doen?
Zorggroep Noorderboog in Steenwijk en Meppel organiseert op zaterdag 9 maart een banenmarkt waar je o.a. vacatures kunt bekijken en een oriënterend gesprek kunt voeren met directe collega’s. Is er een klik? Dan mag je tijdens de Week een dag meelopen en daarna horen of je de baan hebt. Bij Aveleijn kun je op donderdag de 14e terecht voor een kennissessie over verslaving. Open dagen zijn er o.a. bij de Twentse Zorgcentra, Carinova, De Gouden Leeuw Groep en Azora. Kijk voor meer informatie over deze en andere evenementen op www.weekvanzorgenwelzijn.nl/wgvzorgenwelzijn.