BBL-voortraject Zorg en Welzijn - Regio Zwolle

11-02-2021

Dinsdag 12 januari was het dan zover. Na diverse voorbereidende denktankbijeenkomsten vond de online voorlichting plaats m.b.t. het BBL-voortraject Zorg en Welzijn, welke georganiseerd werd door het WSP Regio Zwolle in samenwerking met WGV Zorg en Welzijn en de ROC’s Deltion en Landstede. Omdat er meer dan 100 aanmeldingen waren vonden er 2 online sessies plaats.

Na een introductie door Jolien Kunst van het WSP Regio Zwolle gaf Ans Huisman van WGV Zorg & Welzijn een presentatie over de verschillende functies & sectoren waar kandidaten kunnen instromen. In totaal zijn er 20 BBL-plekken gereserveerd bij 9 organisaties in de VVT, GGZ, gehandicaptenzorg en kinderopvang (Carinova, Driezorg, Het Zand, Prokino, RIBW, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Beter Thuis Wonen en Frion).

Vervolgens vond er een interview plaats door Harriëtte Baas van WGV Zorg & Welzijn met 2 kandidaten die in 2020 zijn gestart met het BBL-voortraject. Beide kandidaten komen uit een uitkeringssituatie en werken nu met veel plezier als begeleider bij het RIBW en als VZ IG bij Driezorg. Deze kandidaten konden een helder beeld geven wat zij hebben gedaan ter oriëntatie, hoe zij dingen hebben ervaren in het voortraject/nu ervaren als BBL-er en hebben aandachtspunten mee kunnen geven aan de mensen die deze bijeenkomst bijwoonden. Vervolgens volgde er een presentatie van de ROC’s m.b.t. de opleiding.

In totaal waren er meer dan 100 kandidaten aanwezig bij deze online voorlichting. Kortom, een zeer geslaagde ochtend mede door de strakke organisatie van het WSP Regio Zwolle. Fijn dat we door een goede samenwerking dit evenement tot stand hebben kunnen brengen. Hopelijk starten 20 enthousiaste mensen (met een afstand tot de arbeidsmarkt) in maart 2021 met een nieuwe uitdaging binnen Zorg & Welzijn!

BBL-voortraject