Nieuws

Factsheets arbeidsmarkt gepubliceerd
28-06-2022
De factsheets arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn in Oost-Nederland over het eerste halfjaar van 2022 zijn gepubliceerd.
Lees meer

Kom zorgen dan! Zorg en welzijn start nieuwe jongerencampagne
16-05-2022
Dat de zorg nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school. Daarom starten we het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’. Dit label is ontwikkeld door de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus – waaronder WGV Zorg en Welzijn – en bureau Mensch. Dit label is de jongerenversie van de succesvolle campagne ‘Ik Zorg’.
Lees meer

Voortraject Zorg & Welzijn met 19 deelnemers van start
13-04-2022
Leren en stage t.b.v. optimale doorstroming naar BBL-opleiding. Het is inmiddels een bekend gegeven. In de sector Zorg & Welzijn is sprake van een nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel, ook in de arbeidsmarktregio Zwolle. Werkzoekenden die graag ‘iets’ in de zorg willen doen missen de kennis en kunde om op een professionele en verantwoorde manier te kunnen worden ingezet.
Lees meer

[Terugblik] Ontdekdezorg Week 2022
24-03-2022
De 10e jubileum editie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Potentiële zij-instromers en herintreders konden zich landelijk en regionaal oriënteren op werken in zorg en welzijn. Met ruim 37.000 unieke bezoekers op de campagnewebsite kan de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde campagne.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven